Diety Burry spiritueel therapeut
kinderen van de Nieuwe Tijd

Hooggevoelige kinderen en opvoeding

De meeste kinderen staan op jonge leeftijd heel erg open. Ze hebben een gevoel van verbondenheid met alles. Dit speelt een belangrijke rol in hun leven. Kinderen die hooggevoelig zijn ervaren dit niet alleen als ze heel jong zijn. Maar ook naarmate ze ouder worden blijven ze de wereld ervaren vanuit een eenheid en verbondenheid.

Sensitiviteit is van aller tijden. Het is een term die tegenwoordig voor 20% van de mensen opgaat. Er is dus niets nieuws aan de horizon. Vroeger werd een kind dat wat teruggetrokken was verlegen genoemd en tegenwoordig zou men dit kunnen vervangen door sensitief of hooggevoelig. Als hooggevoelig kind:

  • heb je meer tijd nodig om alles te verwerken;
  • zijn je zintuigen fijngevoeliger;
  • voel je sterk de verbinding met de ander.

 

Doordat je antennes heel veel op ontvangen staan, neem je de dingen heel sterk in je op. Je wordt hierdoor regelmatig overspoeld door de emoties van anderen waarvan je denkt dat het jouw emoties zijn. Je voelt je ook vaak verantwoordelijk voor alles wat een ander overkomt. Elk ding zie je met veel detail en je ervaart alles heel diep.

Als kinderen dan zo vol zijn van alles en niet weten wat er aan kunnen doen is het zeer waarschijnlijk dat er allerlei angsten, frustraties, boosheid, lusteloosheid e.d. gaan ontstaan. Veel gevoelige kinderen kunnen heel veel last krijgen van faalangst. Ze voelen dat ze anders reageren en willen graag hulp bij het ontwarren van alles wat ze ervaren.

Ouders kunnen beter anticiperen en begrip krijgen als ze weten wat er met hun kind aan de hand is .Voor ouder en kind is het belangrijk om met respect elkaar tegemoet te treden. Begrip voor elkaars eigenheid is heel belangrijk.

Als er in de thuissituatie spanningen zijn dan is het belangrijk je energie te laten stromen en niet al te veel op te houden. Deze kinderen voelen alles haarfijn aan en willen graag weten wat er speelt, zonder overbelast te raken.

Ik kan ouders en kinderen helpen meer ruimte in zichzelf te gaan ervaren zodat gevoelig zijn geen last is maar een lust.

  • Je kind leert hoe om te gaan met al die indrukken;
  • meer zelfvertrouwen te krijgen;
  • weerbaarder te worden;

 

Kinderen die hooggevoelig zijn kunnen ook over mediamieke gaven beschikken. Lees daar bij paranormaal begaafde kinderen meer over.

010 - 452 80 15 of mobiel: 06 - 53 13 89 80