Diety Burry spiritueel therapeut
weblog

Wat je zaait zal je oogsten

Een aantal dagen geleden werd ik gebeld door een vrouw die mij vroeg een engelenkaart voor haar te trekken. Ik vind dat altijd een mooi begin van een consult omdat er tijdens het trekken van een kaart al informatie vrijkomt. Toen ik de kaart voor me neerlegde moest ik glimlachen omdat ik deze kaart regelmatig voor mezelf trek.

Het was de kaart ‘Geduld’ en komt uit het orakel van de Aartstengelen van Doreen Virtue. Ik las de korte beschrijving die op de kaart staat: ‘Je dromen zullen sneller dan je denkt uitkomen. Toch hebben zij steeds je liefdevolle zorg nodig en je moet het nodige geduld hebben.’ Ik merkte dat deze kaart precies paste bij haar ontwikkelingsweg en ik verbaas me er al lang niet meer over dat dit gebeurt. Voor elk moment is er een juiste kaart en het maakt wel dat ik me altijd blij van binnen voel als ik iemand weer een mooi geschenk mag geven.
Hoewel zij in eerste instantie niet sprak over haar verlangens om haar vleugels uit te slaan en haar mediumschap neer te willen zetten, kreeg ik daar toch wel duidelijke beelden over door. Ik las ook nog de volledige beschrijving uit het bijgesloten boekje aan haar voor en ook daar kreeg ik weer de nodige beelden bij.

De toegevoegde boodschap gaat over het feit dat als je een zaadje in de grond legt het een bepaalde tijd nodig heeft om een bloeiende plant te worden. Elk moment in de levenscyclus van de plant kan je vreugde schenken als je dit zo wilt ervaren. Werken aan je dromen kan je dus veel vreugde schenken als je je eigen proces om dit alles te verwezenlijken ten volle omarmt en van alles kan en mag genieten. Dat er geduld bij nodig is zal bijna niemand ontgaan en deze vrouw was zich dat ook ten volle bewust. Ik zag hoe goed ze bezig was op haar pad en was heel verheugd om dit aan haar mee te mogen geven.
Ook zij was hier heel blij mee en zo kon zij ook weer een stuk loslaten over dat ze nog misschien blokkades bij zich had die het beginnen van haar praktijk in de weg zouden kunnen staan. Ik zag ze niet en mijn begeleiders lieten mij de kaart van Geduld nog eens duidelijk zien en vroegen mij dit nader uit te leggen en daar hun bemoedigingen in te verwerken. Dat is altijd heel mooi om te doen omdat mijn hart dan nog wijder open gaat en datzelfde gebeurde er ook bij haar.

Ik vertelde haar dat er geen belemmeringen waren om haar mediumschap neer te zetten en dat zij vooral door mocht gaan met haar stappen. Voor onze hemelse begeleiders hoeven we niet alles perfect te kunnen. We leren ook en misschien wel vooral van de momenten dat we het nog niet zo goed weten en toch onze stappen moedig zetten. Als je je hierin laat leiden door je hart en integer blijft kan de geestelijke wereld je veel informatie doorgeven en daar zijn zij ook weer blij over.

Ik vertelde haar hoe belangrijk het is te genieten van elk moment en ook je open te stellen voor verrassende wendingen. Hiermee bedoel ik dat het kan gebeuren dat onze droom op verschillende manieren kan worden ingevuld en het wel belangrijk is je te focussen op je droom maar de uitkomst niet al te vast te leggen. Ik gaf het voorbeeld van mezelf. Ik wist al heel jong dat ik mensen wilde helpen met diepe genezingsprocessen. Ik wilde hier in de pubertijd handen en voeten aangeven en heb een aantal opleidingen gedaan, waaronder het maatschappelijk werk. Ik wilde eigenlijk de verpleging in maar dat werd het toch niet. Ik vertelde al een tijdje bezig te zijn om mensen middels healingen weer heel te laten worden en kon niet weten dat ik ook op een spirituele hulplijn zou gaan werken.

Toch kreeg ik vorig jaar zomer heel duidelijk door dat ik mijn talenten prima zou neer kunnen zetten door middel van telefonische consulten. Ik ben zelf heel blij met deze ontwikkeling en gaf ook aan dat er vast nog meer op mijn pad zou komen zonder te weten hoe of wat. Ik gaf ook aan dat ik veel geduld heb moeten betrachten en nog steeds moet hebben omdat ik nog volop in ontwikkeling ben. Naast herkenning kon ik haar ook de bevestiging meegeven om door te gaan op haar pad.

Toen ik die avond in slaap viel met een vredig gevoel over dit gesprek en over het verloop van de dag, kreeg ik een prachtige droom.

Ik droomde over mijn eigen proces van mijn vleugels te willen uitslaan. In deze droom had ik een bijzonder vlieginstrument ter beschikking. Het was een hele grote Bio-tensor die mij de lucht introk en precies reageerde op waar het universum mij heen wilde leiden. In het begin was het nog wat onwennig en wilde ik zelf nog meesturen. Ik wilde als het ware zelf nog de leiding hebben over mijn proces. Ik kon de controle nog niet helemaal loslaten. Als dit gebeurde hield de vliegreis op en kwam ik in allerlei situaties terecht waarin mensen mij wilde afhouden van mijn innerlijke reis. Ik voelde echter dat dit niet de bedoeling was en vloog dan weer verder mijn richting tegemoet. Ik leerde in deze vliegreis steeds meer los te laten en te genieten van alle indrukken die ik opdeed. Ik zag prachtige landschappen afgewisseld met bezoeken aan steden met mooie gebouwen die mij weer mensen deed ontmoeten. Naarmate ik meer losliet kwam ik ook steeds meer mensen tegen die vanuit hun hart leven. De reis werd regelmatig onderbroken door een rustmoment en zo kwam ik in allerlei situaties terecht die mij zeer blij maakte.

In de droom kwam ik in een vervallen schuurtje te slapen. Ik was blij dat de kosmos mij zoveel gaf. Ik had die gehele reis geen cent op zak en toch werd ik in alles voorzien. Deze vervallen schuur lag vol met stro en daarop lagen wollen dekens die mij warm zouden houden gedurende de nacht. Er stond ook eten en drinken voor mij. Toen ik de volgende ochtend wakker werd lagen er schone kleren voor mij en een rugzak om datgene wat ik mee wilde nemen, erin te doen. Toen de eigenaar van de vervallen schuur binnenkwam, een man die met alle liefde het land bewerkte zonder misbruik te maken van Moeder Aarde, wilde ik mij er voor verontschuldigen dat ik zonder mijn vraag om zijn toestemming in zijn schuur had overnacht. Hij sprak vanuit zijn hart dat iedereen welkom was. Hij was heel blij dat ik het overgebleven eten en drinken, de dekens en mijn oude kleren en rugzak aan hem gaf. Hij kon ze goed gebruiken en toen in het weggaf kwam er steeds meer om weg te geven. Er ontstond een enorme overvloed en daar was hij weer blij mee omdat hij zo weer anderen blij kon maken en hij ook zelf niets te kort kwam.

Hoe meer ik mij ging overgeven aan de reis die symbool stond voor mijn innerlijke reis en het neerzetten van mijn dromen, hoe meer overvloed er op mijn pad kwam. Ik had geen cent op zak en werd naar gelang de reis duurde steeds meer met overvloed geconfronteerd. De rugzak had ik kunnen meenemen. Ik liet hem echter staan. Ik wist dat het niet nodig was om te hamsteren of met onnodig ballast verder te reizen. Ik werd geleid en had altijd weer te eten en een dak boven mijn hoofd. De droom eindigde in vaagheid over mijn bestemming, maar dat was absoluut niet beangstigend, eerder bevrijdend.

Toen ik wakker werd was ik volkomen gerust over mijn weg en over mijn geleerde lessen. Deze droom en het telefonisch consult gaven mij aan hoe ik steeds meer in overgave mag leven en dat elke stap me weer wat leert.

Ik zag ook hoe belangrijk het is alles los te laten wat je niet meer dient en alles rijkelijk te delen met je medemens. Ik ervoer dat het hebben van geduld en het voelen van blijdschap en dankbaarheid over elke stap die je neemt zonder te weten hoe alles gaat verlopen me een enorme rijkdom gaven.

Laat los wat je niet langer dient en ervaar dat er altijd genoeg voor je is. Maak een ander deelgenoot van jouw overvloed en ervaar dat je daardoor nog meer overvloed mag ontvangen.

Veel succes en liefde op je pad, met geduld,
Diety

13 mei 2010

naar boven