Diety Burry spiritueel therapeut
weblog

Jij bent goddelijk

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd voor mezelf genomen omdat ik bemerkte dat dit absoluut de bedoeling was. Dit gold niet alleen voor mij. Ik hoorde mensen die ik mocht ontmoeten in mijn praktijk, via telefonische consulten , bij de dokter of zomaar tijdens het boodschappen doen zeggen dat ze moe waren.. Ze hadden geen puf om naast hun bezigheden die voorvloeien uit hun werk, gezin, relatie….. aandacht te schenken aan anderen die het op de één of andere manier moeilijk hadden.

Het was een jaar van een enorme groei voorwaarts en ik heb er ook van kunnen genieten. Soms was het ook wel moeilijk om te zien dat ik veel moest loslaten. Het moeilijke was dan niet te weten wat er zou gaan komen. Hoe dat te doen en wat ook niet te doen. Mijn praktijk groeit gestaag en daar haal ik veel voldoening uit. Ik had echter ook nog wat werk buiten mijn praktijk. Dit om te kunnen leven en de rekeningen betaald te krijgen. Dit werk werd halverwege het jaar lichamelijk veel te zwaar en dit moest ik dus loslaten.

Hierdoor werd ik eerst wat angstig maar omdat ik geleerd heb angst toe te laten kwam er ook al weer vrij snel het vertrouwen dat er voor mij gezorgd zou worden. Ik moest dan slechts alle oordeel over hoe dat gaat gebeuren loslaten en het gewoon laten gebeuren. We zijn allemaal in ontwikkeling en er is geen mens die niet datgene aangereikt krijgt wat hem of haar doet veranderen. Niet iedereen ervaart dat bewust. Dit wil echter niet zeggen dat er bij deze mensen niets gebeurt.

Er waren mensen die dachten dat aan het eind van het jaar enorme rampen zouden gebeuren en dat de wereld zou vergaan. Hier in ons eigen gezin werden daar door mijn gezinsleden nog wel eens wat grapjes over gemaakt. Niet om die medemens die gelooft dat de wereld vergaat in de maling te nemen maar meer om gewoon de humor en ook hoe belangrijk het is dat je jouw leven ten volle leeft. Mijn jongste zoon zat mij uit te dagen en zei dan zoiets in de trant van dat als de wereld dan vergaat dan blijf ik maar lekker thuis en ga ik niet naar school Ik ga dan lekker skaten en nog lol trappen met mijn broer en mijn ouders. Hij had de smaak te pakken en maakte steeds meer lol en stak daarmee de rest van het gezin enorm aan. We hebben vaak in een deuk gelegen en ik bedacht me dat als het dan toch zou gebeuren ik in ieder geval veel gelachen had. Onderschat namelijk niet de kracht van de lach. Het is enorm bevrijdend en ergens de lach bij voelen is dus ook nog eens enorm helend voor je lichaam en geest.

De wereld zal niet vergaan. Er zal steeds meer ruimte komen voor het individu om zich ten volle te kunnen ontwikkelen en er zullen ook steeds meer geluksmomenten komen. Dit alles en nog veel meer zal vanuit het Licht versneld worden en er zal meer eenheid komen met de mensen om ons heen. We zullen meer een gemeenschap gaan vormen waar er voor iedereen genoeg is om van te leven en waarin samen delen heel gewoon wordt. We zullen meer verbonden zijn met de natuur en daarin vreugde ervaren i.p.v. in nog meer spullen en dingen.

Ik zag laatst een uitzending op tv waarin er gesproken werd over de crisis in Spanje. Mensen waren hun huizen kwijt en hadden het heft in eigen handen genomen om een appartementencomplex wat helemaal leeg stond te kraken. Er waren ook mensen die hele stukken land in eigendom hadden genomen omdat er met die grond niets gebeurde. Zij maakten deze grond weer vruchtbaar en verbouwden er volop groenten om van te eten. De grond was van de overheid die er niets mee deed en waarom er dan geen groenten op verbouwen? Zo was er te eten voor een aantal mensen , die anders hoe dan ook veel moeite zouden hebben om hun dagelijkse maaltijd binnen te krijgen. Ze waren elkaar tot steun.
Veel mensen zagen hoe belangrijk het was om weer in contact te komen met de natuur door met hun familie of vrienden te wandelen in de natuur i.p.v. in een winkelcentrum. Een geestelijk begeleider sprak over het feit dat steeds meer mensen weer contact maakten met hun familieleden omdat ze geen geld hadden voor vakantie, winkelen of whatever. Zo heeft de crisis dus een effect op het relationele vlak. Hij vond dit positief en daar zal hij niet de enige in zijn. Wat mij opviel was dat er mensen bang waren en er geen heil in zagen, maar dat er veel meer mensen waren die deze angsten loslieten, enorm creatief werden en vooral ook het lef hadden om niet tevreden te zijn met hun situatie en die van anderen.

Het leven is niet statisch. Het leven is vooral verandering. Om deze verandering aan te gaan moet je wel in beweging komen. Door in beweging te komen en datgene te doen wat past bij je zielenpotentie neem je een stap om in je kracht te komen. Je zal vast wel eens struikelen, maar dat is niet erg. Je leert van die zogenaamde fouten. Je ontwikkelt gaandeweg steeds meer vertrouwen in jezelf en het vertrouwen in jouw potentie.

Ja, je moet vaak wel door je weerstand gaan. In je onderbewustzijn ligt alles opgeslagen. Je beschikt over een innerlijk weten dat je tot nu toe nog niet volledig benut hebt. Je hebt een wijsheid die te vergelijken is met die van een uil die achter het prikkeldraad zit. Als die uil zich losmaakt van dat zitten achter dat prikkeldraad en gaat uitvliegen dan kom je helemaal tot je recht. Dan doe je precies waar je voor geboren bent.

Ja, in dat onderbewustzijn liggen ook je trauma’s opgeslagen en als je die gaat opruimen, door datgene los te laten wat jou niet langer dient, dan verdwijnt dat prikkeldraad. Durf hier doorheen te breken en laat je levensenergie meer stromen.

Hoe ga je dat doen? Herinner je weer wie je bent. Ervaar het oervertrouwen door los te komen van zorgen en angsten om te overleven. Weet dat je puur uit energie bestaat en dat de universele liefdesstroom ook door jou heen stroomt. Je komt voort uit de bron en bent helemaal welkom in dit bestaan. Je was anders niet eens geboren. Ervaar in heel je wezen dat je uit licht bestaat. Dat je liefde bent. Je bent Goddelijk en mag jezelf als zodanig ervaren.

Geef jezelf de toestemming om daarmee naar buiten te komen.

Diety
30 december 2012

naar boven