Diety Burry spiritueel therapeut
weblog

Veranderingen en meer levensgeluk

Ik heb geen enkele twijfel dat de meeste mensen graag willen dat iedereen in overvloed kan leven op onze aarde. Het kan allemaal beter en dat is ook waarom ik me elke keer weer verbind met mezelf. Ik kan wel verlangen naar verandering, graag willen dat niemand nog honger heeft, dat iedereen recht heeft op goed onderwijs of een dak boven zijn hoofd. Dat is allemaal heel belangrijk. Daar zal ik me voor blijven inzetten. Het begint echter wel bij mezelf. Het heeft een tijd geduurd voordat ik dat door begon te krijgen. Als je werkelijk wilt dat er meer gelijkheid komt, recht op werk, inkomen voor iedereen dan moet je jezelf niet wegcijferen.

Toen ik jaren geleden trainingen volgde om mezelf beter te leren kennen, kreeg ik niet alleen positieve reacties op mijn besluit. Mijn ouders en vrienden waren bang dat ik te veel aan mezelf zou gaan denken. Jaren later kwam ik er achter dat zij vooral bang waren om het zelf te moeten gaan doen, want mijn inzet voor hen was groot te benoemen en daar waren ze aan gewend geraakt.
Nu mijn inzet naar hen minder werd hield ik meer tijd over om met mezelf bezig te zijn. Tijd die anders ingevuld werd met te zorgen voor anderen kwam vrij om te zorgen voor mezelf. Vervolgens kwam ik er achter dat mijn dierbaren eigenlijk amper zorg voor mij hadden. Ze waren dit ook niet gewend, maar hadden er ook geen zin in om wat voor een reden dan ook. Toen ik dus ging veranderen moesten zij gaan inzien dat ik er minder voor hen was en dat ik meer van mezelf ging houden.
Er kwam veel weerstand uit mijn omgeving en weinig begrip. Dit heeft me echter niet doen besluiten om het op te geven. Ik werd eerder nog meer met mijn neus op de feiten gedrukt om door te gaan met mijn verlangen om mezelf te zijn.

Intussen begeleid ik al jaren mensen die ook verlangen naar meer verbinding met zichzelf. Verandering gaat niet altijd gemakkelijk. Het levert ook weerstand op. Ik schreef al dat ik ook werd geconfronteerd met teleurstellingen vanuit mijn omgeving. Ze waren absoluut niet mild in hun kritiek en dat was heel moeilijk om aan te horen. Toch werd ik door de veranderingen steeds sterker. Ik begon andere keuzes te maken. Keuzes die meer bij mij pasten. Ik begon ook te leren om informatie die anderen met mij deelden op juiste waarde te schatten.
Ik kwam er achter dat veel mensen in mijn omgeving vaak zich slachtoffer voelden van hun omstandigheden. Dat zij niet van plan waren om ook verantwoordelijkheid te nemen en bang waren om die verantwoordelijkheid te nemen.
Ik begon te leren me hier niet meer langer verantwoordelijk voor te voelen. Ik hoef me niet schuldig te voelen omdat een ander mijn verlangens niet begrijpt. Mensen die mijn praktijk bezoeken, kampen vaak met schuldgevoelens. Ze willen graag een bevestiging dat hun verlangen om zaken te veranderen oké zijn. Ze uiten hun onzekerheden en ik kan ze helpen om meer rust te gaan ervaren bij hun veranderingsproces.

Je kan het niet iedereen naar de zin maken. Het is zelfs niet nodig om je daar verantwoordelijk voor te voelen. Dat is een gedachtegang die je beter kan vervangen door je verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Hoe ben ik gelukkig en hoe kan ik mezelf zijn? Als je daar de focus op richt dan kan je alle negativiteit die je hebt meegekregen over jou als persoon, jouw situatie, jouw keuzes gaan loslaten. Je gaat accepteren dat je bent wie je bent en daar is wel eerst het begrip voor nodig. Begrip voor wie je bent.
Begrip hebben en dus erkennen dat je leven is gelopen zoals het is gelopen kan dan enorm veel heling op gang brengen. Het is namelijk heel belangrijk voor je genezingsproces dat je erkenning geeft aan datgene wat je hebt meegemaakt, aan datgene wat je nog dwars zit. Als je niet wilt zien wat jou afsnijdt van meer zelfliefde dan kan je het ook niet genezen en zal er ook niet veel veranderen. Je zult dan ervaren dat je alleen nog meer van hetzelfde gaat voelen. Als je genoeg zelfliefde ervaart heb je zeker de goedkeuring van een ander niet meer nodig. Die heb je sowieso niet nodig.

Het is dus een keuze. Een keuze die niemand voor jou kan maken. Dat mag je zelf doen. Je neemt dan de verantwoordelijkheid dat je je niet langer verbindt met dat je in het leven moet lijden. Lijden is nodig geweest om je tot een punt te brengen om het anders te gaan doen. Lijden is nodig om te voelen dat als je niet kiest voor liefde je dat ook niet gaat ervaren. Zo simpel als het klinkt is het een toewijding aan jouw prachtige leven hier erkenning aan te geven. Dat er door jouw keuze voor meer zelfliefde afwijzing van anderen zal komen is een ding dat zeker is. Verandering vraagt moed,vertrouwen en doorzettingsvermogen. Geloof in jezelf. Je loopt niet alleen. Je bent een ziel die al veel ervaringen heeft en die ook weet dat je een lichtwezen bent. We zijn tenslotte spirituele wezens in een menselijk lichaam. De menselijke ervaring mag veel vreugde en liefde kennen. Jijzelf maakt het verschil. Heb je hier hulp bij nodig, dan kan ik je daarbij helpen.

Het is allemaal vrij simpel. Je kiest voor een leven vanuit je hart en dan weet je van zelf wel wat goed voor je is. Dat is helemaal niet zo moeilijk. We denken vaak van wel. Het denken over is ook datgene wat ons het meest belemmert in onze groei. Het gaat om voelen. Voelen wie je bent. Ervaren van jezelf gebeurt vanuit je hart. Al het andere is het zoveelste van hetzelfde. In de tijd waarin we leven zal het leven vanuit ons hoofd niet meer gaan werken. Het is namelijk de bedoeling om vanuit ons hart te gaan leven. Het is een andere beweging en zal je meer levensvreugde geven. Wie wil dat nou niet.

Diety
17 maart 2014

naar boven