Diety Burry spiritueel therapeut
weblog

Je vibratie verhogen

Als je met bewustzijnsgroei bezig bent dan ga je je ook verdiepen in allerlei spirituele boeken, lezingen, films, muziek en ontmoet je op je pad ook mensen die met hetzelfde bezig zijn. De wet van aantrekkingskracht is een prachtige wet waarbij ieder mens de kans krijgt om te leren van zijn medemens, situaties op zijn pad krijgt waar hij van kan leren. Als je de kans grijpt om iets te leren en deze lessen integreert in je dagelijks leven dan groei je en kan je uiteindelijk je karma (wet van oorzaak en gevolg) overstijgen.

Veel mensen willen graag hun vibratie verhogen door goede dingen te doen voor anderen, open te staan voor de lessen die zij te leren hebben. Allerlei opleidingen, trainingen, workshops beloven of verzekeren ons dat als we die of die inwijding/initiatie ondergaan van een reikimaster of what so ever we onze vibratie verhogen en we wonderbaarlijke dingen mogen doen. Waar een wil is, is een weg en de intentie om te leren hoe te leven als een puur mens is een prachtige motivatie om te veranderen. We besteden tijd en geld om onszelf de kans te geven te groeien en dat is natuurlijk prachtig. We bezoeken allerlei trainingen, workshops om van een ander te leren hoe het anders te gaan doen. Meer te leven in plaats van te overleven.

We kunnen er echter niet omheen dat we ondanks al die boeken, trainingen, lezingen en wat al nog meer we onszelf in het dagelijkse leven vaak tegenkomen. Dat is ook de bedoeling omdat we namelijk op aarde zijn om een hele belangrijke reden. We zijn geboren om van onszelf te leren houden. Volledig van onszelf te houden. Onze ups en downs te accepteren, onze verslavingen, onze gevoelens van ontoereikendheid niet te veroordelen maar te omarmen is waar we mee bezig mogen zijn.

Onlangs werd me gevraagd door iemand hoe zij haar vriendin het beste kon helpen. Haar vriendin had allerlei fysieke klachten en slaapproblemen. Ze kon haar werk niet meer uitoefenen en dat zorgde voor veel stress omdat we nu eenmaal ons geld moeten verdienen. Deze vriendin had haar oude baan ingeruild voor een eigen praktijk. Toch werd ze alsmaar zieker en had ze steeds meer spanningen. Deze vrouw zou echt geholpen zijn met een paar goede tips. Aan mij werd gevraagd of ik er niet een paar wist. Zelf weet ik na ongeveer 25 jaar intensief zelfonderzoek dat als het zo simpel was op te lossen ik dat zeker had gedaan.
Achteraf gezien heb ik veel wat ik deed altijd met de beste intenties gedaan en heb ik veel moed getoond om mijn pad te bewandelen. Ik ben echter ook gewoon mens en heb ook wel eens gehoopt dat mijn chronische vermoeidheidsklachten (ME/CVS)weg zouden gaan met een gouden tip. Efin, ik had wel een antwoord op haar vraag. Dit antwoord was wellicht niet helemaal het antwoord wat ze wilde horen.

Mijn tip was: HOUD VAN JEZELF

Houd volledig van jezelf. Houd van alle aspecten van jezelf en leer van je ‘gestruggel’ en zie alles maar dan ook echt alles als een kans om te groeien. Houd ook van je zelf als je helemaal genoeg hebt van het proberen en als het allemaal niet lukt. GEEF JEZELF EEN KNUFFEL. Praat liefdevol met en over jezelf. Weet dat alles in je leven wat naar boven komt waarbij je tegen jezelf zegt dat het beter had gekund, dat je beter had moeten weten, niet de waarheid is over jezelf. Weet dat als het beter had gekund en je geweten had HOE, je dit ook wel gedaan had. Vergeef jezelf voor je zogenaamde fouten en laat het voor wat het is. Dat wat tegensputtert en zegt van dat moet anders, beter, volmaakter en ga zo maar door is je EGO. Het is dat deel van jezelf wat zichzelf nooit goed genoeg vindt. Het is dat deel in onszelf waarmee we ons het meest identificeren. We denken werkelijk dat we dat zijn. Weet dat de gehele wereld vol zit met mensen die ook zo over zichzelf denken.

Als we in ons land alleen al zien hoeveel mensen antidepressiva slikken om het leven aan te kunnen dan zouden we kunnen concluderen dat, al onze welvaart ten spijt, we niet weten hoe van onszelf te houden. Al hebben we de juiste baan, partner, huis, kinderen …..we willen altijd meer of anders. Op zoek zijn we naar ons verloren deel . Als kind waren we daar nog mee in verbinding. Dat deel in onszelf wat niet oordeelt, wat geniet van een simpele wandeling waarbij we onderweg allerlei avonturen beleven. De totale verwondering als we een vlinder zien.

Ik heb zelf kinderen en heb ervaren dat ze enorm konden genieten en graag wilden leren. Ik weet  ook dat ze zich verheugden om naar school te gaan en de echte lol er al snel af was. Het werd een moeten. Je moet je aanpassen en meegaan in de stroom van het moet zo en anders niet. Er wordt of is beter gezegd niet genoeg de ruimte aanwezig om een ieder op zijn eigen manier te laten leren. Veel kinderen raken dan ook steeds vaker in de knel en ons antwoord is dat het kind wel een stoornis zal hebben . Alles wat niet overeenkomt met het gemiddelde heeft een stoornis en moet maar wat slikken. Middelen schieten tekort en iedereen die met onze kinderen werkt doet zijn best. Het is echter niet toereikend.

In de basis gaat er al van alles mis. We leren onszelf aan wat beter kan, anders moet. Hoe vaak ik een ouder niet hoor zeggen dat zijn kind echt wel beter kan maar het domweg gewoon niet wil. Het kind staat er vaak gewoon bij en op den duur gaat dit kind geloven dat het zo is. We worden geconditioneerd op niet-goed-genoeg-zijn. De kindertijd staat bol van deze ervaringen. We krijgen als jong mens niet voldoende TOOLS aangereikt om te genieten van puur-zijn. We krijgen van volwassenen te horen dat we goed ons best moeten doen. Hoe we onszelf mogen blijven gaat nog wel eens verloren omdat de druk vanuit de buitenwereld te groot is.

Hoe kunnen we nou leren om dit los te laten? Hoe leren we om meer te leven in plaats van te overleven?

Het antwoord is simpel: houden van jezelf en dat te doen vraagt tijd. Als je echter doorzet en moedig jouw eigen pad loopt dan zal het je lukken. Je zult keuzes moeten maken. Je zult mensen die niet in jou geloven los moeten laten. Situaties die je niet langer dienen hoef je niet altijd op te zoeken. Het mooie is dat als je eenmaal vrede hebt met jezelf , het harde werken aan jezelf ruimte geeft aan steeds meer genieten, vreugde en meer gemak. Je ziet niet meer zo op tegen situaties waar je in het verleden moeite mee had. Je komt in een nieuwe fase terecht waarin je steeds meer gaat leven vanuit je hartruimte. Je wordt je hart. Je bent gewoon jezelf en je stelt geen voorwaarden aan jezelf of een ander. Je hebt dan geleerd om jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Je leert dan ook steeds meer mensen kennen die zichzelf liefhebben, want gelijken trekken gelijken aan.

De stroom waarin je dan terecht komt doet recht aan het feit dat je geboren bent om te mogen stralen. Je gaat veel beter in je vel zitten en dat heb je zelf gedaan. Je ziet dat je over een enorme kracht beschikt. Je bent namelijk 100% JEZELF. Die 100% jezelf mogen zijn is je geboorterecht. Dit moet je jezelf wel geven. Een ander kan het niet voor je doen. Je kunt wel zeggen dat een ander het jou niet gunt, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen verandering. Heb je hier hulp bij nodig? Zorg dan voor jezelf! Wacht niet totdat je helemaal opgebrand bent.

Geef jezelf de liefde en aandacht. Je verdient het en neem met minder geen genoegen.

Hartegroet van Diety
3 februri 2015

naar boven