Diety Burry spiritueel therapeut
weblog

Groeien en nog eens groeien naar een groter bewustzijn

Sinds een aantal jaren heb ik een facebook pagina. Ik had deze nodig i.v.m. mijn werk als belconsulent bij Puur Medium. Ik had er wel wat hulp bij nodig maar als snel zag ik er ook de voordelen wel van in. Toen ik eenmaal een beetje doorhad hoe het werkte kreeg ik wat meer vrienden en ja, in de loop van de tijd verandert dat dan ook wel weer.

Sommige mensen gingen veel advies vragen of lieten de gehele dag zien waar ze mee bezig waren of reageren nooit op iets van ik te melden heb. Dat is allemaal niet erg maar op een gegeven ogenblik zag ik door de bomen het bos niet meer. Er waren ook steeds meer mensen en groepen bijgekomen die voor mij hele interessante artikelen, muziek, en nog veel meer deelden. Ik ben daar erg dankbaar voor, omdat het me echt liet ervaren dit ik niet alleen ben in datgene wat ik ervaar.

Om bij het begin te beginnen. Ik kan er niet precies de vinger op leggen, maar dat is ook niet zo heel erg. Het grote plaatje is veel belangrijker en hoe ik het ervaar. Rondom mijn 42-ste levensjaar kon ik mij steeds meer herinneren over mijn kinderjaren. Zo herinnerde ik mij dat ik op een dag op mijn kamer aan het tekenen was en dat ik ineens een helder weten had over waarom ik eigenlijk was geboren. Dit was een vraag die mij al heel jong bezighield. Ik stelde deze vraag regelmatig aan mijn ouders en mijn vader die over veel humor beschikte zei op een gegeven ogenblik dat ik tussen de bloemkolen was geboren. Hier moest ik dan wel om lachen maar een bevredigend antwoord was het niet. De vraag bleef me bezig houden en die dag dat ik op mijn kamer aan het tekenen was kreeg ik het antwoord.

Ik kreeg een prachtige ervaring die ik niet helemaal kon plaatsen maar daar ging het ook weer niet om. Ik kwam heel diep in contact met mezelf en ervoer op dat moment een enorme rust en voelde enorm veel licht om me heen. Ik ervoer pure liefde. Ineens wist ik waarom ik geboren ben en hoewel ik niet helemaal begreep hoe dat nou zat, was het wel heel verheugend om het te ervaren. Ik hoorde innerlijk dat ik geboren ben om mensen te helpen genezen van diepe emotionele wonden. Ik was heel erg blij. Ik rende naar mijn vader, die op dat moment thuis was en zei dat ik mensen ging helpen genezen. Hij keek me wat vreemd aan. Op dat moment wist ik even niet meer hoe ik dat nou moest uitleggen en zei eigenlijk wat hij het liefste wilde horen. Ik wist dat mijn vader hoopte dat ik iets belangrijks zou worden in deze maatschappij en ik zei dat ik chirurg wilde worden. Vele jaren later was hij enorm teleurgesteld dat ik helemaal niet zo goed kon leren en nog vele jaren later verweet hij mij dat ik niet genoeg mijn best had gedaan.

Ik was 42 jaar en mijn nieuwe buren hadden hun nieuwe oude huis van onder tot boven helemaal gestript, nieuwe fundering en ga zo maar door. Ik had een heel jaar in veelal herrie doorgebracht en ik dacht dat ik daarom nog veel gevoeliger aan het worden was. Ik was ook overbelast geraakt maar ik begreep niet helemaal wat er nou bezig was. Ik wist in ieder geval dat ik niet meer naast mijn man kon slapen. Ik lag de gehele nacht wakker en ik voelde alles van hem. Hij lag lekker te slapen en ik heb eerst een aantal nachten liggen ervaren dat ik hem zo intens ervoer en toen koos ik er voor op de bank te gaan liggen. Ik was helemaal gebroken want het was geen fijne bank en al gauw kwam er in onze zeer ruime keuken een romantische bedbank te staan. Na veel vijven en zessen ging mijn man steeds vaker daar slapen omdat ik totaal uit mijn doen was na zo vaak weinig te slapen. Overdag moest ik blijven functioneren want onze 2 jongens hadden veel aandacht nodig.

Een jaar later besloten we ons fijne huis te koop te zetten omdat ons oudste kind heel ongelukkig was op school en dit had ook zijn invloed op ons jongste kind. Hij werd voortdurend vergeleken met zijn broer. Tevens was er van alles gebeurd tussen mijn man en mij en na rijp besluit besloten we verder te gaan in een ander huis. Binnen een aantal weken was ons huis verkocht. Ons nieuwe huis moest nog gebouwd gaan worden en iemand gaf ons het advies een huis te huren in de buurt van waar we zouden komen te wonen en gelijk de kinderen naar hun nieuwe school te laten gaan. In een zeer korte tijd vonden we een huurhuis, konden de kinderen naar een andere school. Ik was gewoon verbaasd over de snelheid van dit alles. Alles wat we wilden manifesteren kregen we voor elkaar.

In het huurhuis wonend kreeg ik te maken met enorme angsten. Op dag durfde ik de straat niet meer op. Ik begreep er niets van. Wat was er toch aan de hand en waarom was ik zo bang. Ik ging toch de deur uit omdat ik bij mezelf dacht dat dit echt niet kon. Ik moest toch blijven functioneren. De angsten gingen niet weg en op een dag stond ik te hyperventileren. Ik ging op de bank liggen en allerlei beelden kwamen naar boven. Steeds vaker kreeg ik enorme paniekaanvallen in de nacht en kwam ik zwetend en al toch weer op die bank te liggen. Het deed me denken aan toen ik als jonge vrouw voor het eerst samenwonend in de nachten dat ik alleen sliep, ook dit had ervaren. Allerlei beelden over oorlogen, mishandelingen, vernederingen, bittere armoede gingen aan mij voorbij. Ik snapte er werkelijk niets van.

Tevens werd ik ook steeds gevoeliger met wat ik wel of niet kon eten, kon ik weinig tot geen sociale contacten aangaan omdat ik alles wat hun dwars zat al kon voelen voordat zij erover begonnen. Ook begon het me op te vallen dat mensen, soms wildvreemden van alles aan me begonnen te vertellen. Het werd me gewoon te veel.
Ik vond in de Bruna een boek van Robbert van den Broeke. In het verleden had ik een keer een interview van en over hem gevolgd op de radio. Ik had daar een opname van besteld die me enorm hielp om mijn oudste zoon verder te helpen. Ik had hem ook een paar keer op de tv. gezien maar in die tijd ging ook veel langs me heen. Ik was vaak moe door alles wat er gaande was. Ik voelde dat ik met hem een afspraak moest maken en las geloof ik in het boek hoe dat te doen. Ik heb een briefje geschreven met een verzoek om een afspraak. Er ging een lange tijd overheen voordat er ook een afspraak kwam. Ik was toen al wonende in het nieuwe huis en mijn vader was inmiddels overleden.

Na het overlijden van mij vader kwam ik in een periode terecht die nog het meest leek op een BDE ( Bijna Dood Ervaring). Ik las in een boek van een bekende arts dat mensen na een traumatische ervaring, zoals het overlijden van mijn vader voor mij heeft gevoeld, in een enorm verruimend bewustzijn terecht kunnen komen. In een periode van 4 maanden na het overlijden van mijn vader kreeg ik van alles te verwerken rondom zijn dood. Ik had enorm veel verdriet. Verdriet dat ik niet eens helemaal begreep. Ik kreeg dromen die wel zo echt waren waarin ik hem mocht ontmoeten. Ik zag hoe hij zijn dood als zeer positief ervoer. Hij was oprecht heel erg blij. Hij liet me de voordelen zien van het feit dat hij nu  alle meubelen in mijn huis kon verplaatsen door er gewoon aan te denken en liet me zien hoe hij de vuilnisbak in onze tuin door de lucht kon laten zweven. Weken later liet hij me zien hoe belangrijk het was dat ik ondanks mijn verdriet meer ging genieten in het leven. Hij liet me ook zien dat ik mijn grenzen beter moest bewaken. Hij liet me zien hoe hij in alles waarin hij mij had afgekeurd oprecht spijt had. Niets maar dan ook niets bleef onaangeroerd. Voor mijn gezin was ik regelmatig niet makkelijk te benaderen. Het was zo intensief allemaal dat ik het liefst in een hutje op de heide wilde wonen met niemand om me heen. Na een tijdje voelde ik hem minder om me heen en kwam ik in een enorm gat terecht. Op de diepte van de bodem ging op een dag te telefoon en had ik de moeder van Robbert van den Broeke aan de lijn. Ik kon een afspraak maken. Ik zag het als een reikende hand. Ik ben lekker in bad gaan liggen en heb de boel van me afgewassen.

Vanaf dat moment ben ik bewuster gaan kiezen voor mezelf. Samen met mijn man ben ik naar het consult van Robbert van de Broeke gegaan. Het was absoluut helend voor mij en niet lang daarna ben ik nog een keer geweest waarin ik eigenlijk ging ervaren wat ik als kind mocht ervaren. Hij vertelde mij in iets andere bewoordingen dat ik geboren ben om het meesterschap te bereiken. Ik begreep eigenlijk gelijk wat hij bedoelde want inmiddels had ik het nodige gelezen hierover en nog veel meer. Het drong echter nu pas echt tot me door. Tevens dacht ik na het consult met Robbert over een astrologisch consult wat ik heb mogen ontvangen toen ik 28 jaar was.

In die tijd sliep ik heel slecht en ik woonde in een centraal woon project. Een medebewoonster was actief met het bezoeken van paragnosten, astrologen, mediums en nog veel meer omdat bleek later zij overledenen kon zien. Dit heeft ze me pas vele jaren later verteld omdat ze niet goed wist hoe hier mee om te gaan.( ik trouwens ook niet)
Zij attendeerde me op een zekere Jan Bartelsman. Dit was voor mij een absolute bijzondere ervaring die ik ook niet helemaal kon vatten maar het werd me duidelijk dat mijn leven op aarde veel voor me in petto had. Ook hij heeft me verteld dat ik op aarde het meesterschap zou gaan bereiken. Hij gebruikt de woorden als dat ik er dan zou zijn. Dan kon ik gaan leven zoals het leven werkelijk is bedoeld. Ik begreep lang niet alles. Door de jaren heen viel en valt nog steeds van alles op zijn plek. Elke keer komt er weer een stukje informatie in mijn bewustzijn wat maakt dat ik steeds beter weet waarom ik leef en wat mijn plek is. Mijn levensopdracht is me bekend en sinds een aantal jaren kan ik ervaren hoe het is om volledig mezelf te mogen zijn. Zoals in een persoonlijke reading van Anna van der Vaart is gezegd dat ik nu niet meer naast het paard loop maar op het paard zit. Ik ben mijn grote onzekerheid kwijt en voel dat ik zelf aan het roer sta van een nieuw schip. Een schip wat steeds meer gaat koersen naar wat ik hier te doen heb. Waarom ik geboren ben. Een lange periode is hier aan voorafgegaan waarin ik mezelf behoorlijk vaak ben tegengekomen en waarin ik nog bezig ben om alles wat me niet meer dient los te laten. Het proces van loslaten is intensief omdat ik alles altijd zo intens voel en ervaar. Mijn moederschap heeft me veel gegeven en heeft ook veel energie gekost. De vreugde van 2 leuke jongens te hebben is absoluut fijn en helend. Nee, makkelijk is het niet altijd. Intens genieten heb ik echter ook gedaan en doe ik nog steeds.

Door het proces waar ik inzit ben ik gaan inzien dat het nu nodig is dat ik hen vrijer laat. Ze zullen toch echt wel een keer op zichzelf gaan wonen en het opvoeden is afgelopen en nu ben ik ze meer aan het begeleiden om hun plek in de wereld nog meer neer te zetten. Ik heb inmiddels geleerd dat ieder mens zijn eigen leven mag vormgeven. Ik kan ze hier bij helpen, maar ik kan het niet voor ze gaan doen. Dit is iets wat ik me echt moest beseffen. In het verleden en soms nog wel eens overkomt het me dat er mensen op mijn pad komen die vinden dat jij hen moet genezen. Nou, inmiddels weet ik dat ik dat helemaal niet kan. Ik kan hen helpen hoe dit zelf te doen. Ik ben niet verantwoordelijk voor andermans leven. Ieder mens is daar zelf verantwoordelijk voor.
Ik kan zeggen dat in uitkijk naar wat er allemaal nog mag gebeuren in mijn bestaan. Ik weet dat ik houd van het leven en dat ik oprechte interesse heb ik mijn medemens. Belangrijk was het vooral om te leren dat ik het leven zelf mag invullen en dat ik me niet meer laat leven door wat anderen denken en vinden. Dat was echte een levensles waar ik veel tijd aan heb mogen besteden. Nu ik deze snap is het leven sowieso een stuk aangenamer. Een ieder die dit ook wenst nodig in van harte uit in mijn praktijk of kan met mij een telefonisch consult maken. Je bent zoals altijd van welkom.


naar boven